Warning!
تنويه !
تم الانتقال لمدونة جديدة ، تجدها هنا مدونة أحمد م. أبوزيد !
   

البصل - ** محدث .

** تحديث : نسيت الموضوع الاساسي اللي كنت كاتب التدوينة عشانه (دراسة جدوى لمشروع تجفيف البصل) :s

--------

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته



بصل احمر
مصدر الصورة


البصل من النباتات المفيدة جداً و ليه شعبية كبيرة في طهي ، اغلب الأكلات بتحتوي على البصل و ساعات الثوم كـ أساس للأكلة .
المركز الأول لانتاج البصل بيتنافس عليه الصين و الهند ، و بالنسبة لمصر في بعض الإحصائيات ، مصر في المركز التاسع لأكبر منتجي البصل في العالم - تقريباً مؤخراً بقينا خارج اكبر 10 منتجين للبصل - .

البصل في ويكي بيديا :
- بصل - عربي .
- onion - انجليزي .

- موضوع كويس فيه معلومات عن البصل .

و إذا كان عندك اهتمامات زراعية زيي ، موضوع كويس عن زراعة البصل .
مايجب عمله لإنتاج شتلات بصل خالية من الأمراض


اخيراً ، دي دراسة جدوى عن مشروع تجفيف البصل بشكل تجاري للتصدير ، "دراسة جدوى لمشروع تجفيف البصل و الثوم" ، من موقع "خير اونلاين" ،

و ممكن تحميل دراسة الجدوى في شكل PDF من هـــنـــا

الدراسة اساساً مكتوبة على الورق و متصورة ، عشان كدا في بعض الصفحات مش ظاهرة بشكل كويس بس بشكل عام اغلب المعلومات واضحة .


حد جرب يجفف بصل في البيت قبل كدا ؟ D: ، الموضوع سهل مش صعب ، و مسحوق البصل بيكون ممتاز جداً في تتبيل اللحوم .
تجفيف بعض أنواع الخضر ، ده موضوع من موقع "أراضينا" ، بيتكلم عن تجفيف بعض انواع الخضروات من ضمنها البصل ، التوم و الطماطم ، لو حد عاوز يجرب تجفيف البصل ، نفس الخطوات اللي في الموضوع ، لكن الافضل يكون التجفيف على اشعة الشمس مش في الفرن و برده مش بالملح - دي طريقة تاني لتسريع التجفيف ، لكن على حد علمي بيكون في فقد في القيمة الغذائية بالطريقة دي ! -


-------------

مش عارف ليه بحب البصل الأحمر بالذات ، يمكن عشان ليه نكهة قوية ، أو عشان طعمة مش حاد أوي ، أو يمكن عشان حلقاته القرمزية اللي بتظهر لما يتقطع عرضياً ، مش عارف لكن حقاً انا احبه D: - بالمناسبة البصل الاحمر او اي بصل ملون مينفعش للتجفيف ! -